Skip to main content

coaching

Coaching

Zowel teams als individuen hebben periodiek behoefte aan ondersteuning, begeleiding en/of nieuwe inzichten. Aan begrip maar ook (kritische) feedback. Coaching is daarvoor het ideale instrument.

Bij 1-op-1 coaching kan dit bijvoorbeeld zijn op het gebied van communicatie, feedback geven, leiderschap, time management, jezelf presenteren of assertief handelen en grenzen bewaken.

Teamcoaching is erop gericht een team te ondersteunen bij de ontwikkeling, want een goed functionerend team is van grote waarde voor de hele organisatie. Het team wordt bewust gemaakt van ineffectieve patronen in bijvoorbeeld gedrag of denken. Door inzichten in de gedrags- en communicatiestijlen én het voorhouden van spiegels gaan de teamleden inzien dat samenwerken en constructief communiceren hen verder brengt dan tegenwerken of de ‘wij tegen zij’ werkwijze. Soms confronterend, maar altijd bedoeld om zowel het individu als het team vooruit te helpen.

Zowel de 1-op-1 coaching als Teamcoaching wordt op maat aangeboden. De trainer is gecertificeerd  op het gebied van teamcoaching en groepsdynamiek. De trajecten of sessies zijn voorzien van een overzichtelijke tijdslijn waarbij altijd gewerkt wordt met praktische oplossingen en handvatten.

Gedurende mijn promotietraject tot manager heb ik een aantal trainingen bij Sandra mogen volgen. Wat mij aansprak in haar werkwijze? De manier waarop ze direct dingen in kaart bracht. Van mijn ontwikkelpunten tot bepaalde vraagstukken. Het resultaat? Een persoonlijk ontwikkeltraject op maat van 2 maanden. Dankzij De wereld van verschil heb ik o.a. inzicht gekregen in mijn gedragsstijl, mijn valkuilen, kernkwaliteiten en de juiste manier van communiceren. Daarnaast heb ik diverse tools leren kennen die me inzicht geven in situationeel leidinggeven en de ontwikkelingsfases van een team. Wat mij enorm heeft geholpen tijdens mijn traject is de structuur en opbouw van de sessies. Eerst de theorie behandelen, daarna oefenen via een rollenspel om dit vervolgens in praktijk toe te passen en er uiteindelijk een evaluatie op los te laten. Sandra, nogmaals enorm bedankt!

Fenna van IerseSalesmanager bij Work-On

Wil je meer weten of heb je behoefte aan advies? Ik beantwoord je vragen graag.