‘Mensen verbinden en kwaliteiten laten ontdekken’

Over mij

Mijn naam is Sandra Janssen. En het trainersvak is mij op het lijf geschreven. Ik hou van mensen en gebruik mijn voelsprieten om te voelen wat de sfeer in een groep is en zo de dynamiek in een groep te peilen. Elk individu is uniek en heeft zijn eigen zeker- en onzekerheden.

Ik creëer een veilige setting zodat deelnemers zich uitgenodigd voelen om te werken aan hun ontwikkeling. Rechtvaardigheid en humor zijn kernwaarden die ik beide hoog in het vaandel heb staan en tijdens trainingen komen zowel mijn kracht als rust naar voren.

Mijn achtergrond ligt zowel in commerciële functies als in de non-profit branche en de laatste negen jaar op het snijvlak daarvan. Doelgerichtheid en mijn verbindende factor hebben mij altijd ver gebracht. Bovendien weet ik binnen zeer korte tijd wat er nodig is om iemand in beweging te brengen of een situatie te de-escaleren.

Hart volgen

Vanaf dat ik een jaar of 15 was plaatste ik al stippen op de horizon. Twee keer per jaar stelde ik mezelf tijdens vakanties de vraag of ik op de goede weg was. Leerde ik nog voldoende, had ik het nog naar mijn zin? Indien het antwoord onbevredigend was, bedacht ik hoe ik mijn koers zó kon wijzigen dat die stip weer in zicht kwam. Zo heb ik 25 jaar veel relevante kennis op kunnen doen, bijzondere mensen ontmoet en stappen mogen zetten in mooie organisaties. Ik heb altijd die banen uitgezocht die goed bij mij pasten en die mij de uitdaging en het plezier gaven waar ik naar op zoek was en waardoor ik mij een rijker en leuker mens voelde.

Tijdens een kort sabbatical in 2015 besloot ik datgene te gaan doen waar ik al jaren van droomde: mensen meer zelfvertrouwen mee te geven door de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Mensen helpen ook hún stip op de horizon dichterbij te halen. Met diploma’s en bovenal een rugzak vol (werk)ervaring, ben ik in 2018 ‘Schorpioen Training & Advies’ gestart.