‘Mensen verbinden en kwaliteiten laten ontdekken’

MapsTell: test training

Communiceren is vooral luisteren en als je dat niet goed doet, kan er ruis ontstaan. In het dagelijks leven komt het met regelmaat voor dat de ontvanger jouw boodschap anders ontvangt dan dat jij bedoeld hebt. Daarnaast kan de tone of voice bij de ander heel anders overkomen dan dat jouw intentie is. Kortom, communiceren kan best ingewikkeld zijn.

Als geaccrediteerd MapsTell guide verzorg ik communicatietrainingen met behulp van De Wereld van Verschil. Dit is een landkaart van 2,5 x 3,5 meter waar vier gedragsstijlen op te vinden zijn: Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. De namen van de dorpen, steden, bergen en rivieren hebben betrekking op deze gedragsstijlen. Zo bestaan in deze wereld de stad ‘Overtuiging’ en het dorpje ‘Spraakzaam’. Elke deelnemer heeft een plek op de wereld waar hij/zij zich het prettigst voelt.

Na het invullen van een digitale vragenlijst wordt met behulp van een PersonalMap jouw gedragsstijl uitgelegd. Zo worden in het gebied ‘Valkuilen’ de steden en dorpen genoemd naar gedrag dat je soms vertoont en waar je zelf last van kan hebben (ineffectief gedrag). Op De Wereld van Verschil bestaan bijvoorbeeld de steden ‘Fel’, ‘Wispelturig’ en ‘Emotioneel’. Op deze PersonalMap is o.a. ook het gebied ‘Hoe anderen jou zien’ in kaart gebracht door middel van kernwoorden die je soms zal herkennen en soms verrassend kunnen zijn.

In een team komt het regelmatig voor dat deelnemers zich in diverse continenten bevinden, verschillende gedragsstijlen hebben en dus op een andere manier communiceren. Tijdens de training krijg je inzicht in die verschillende ‘talen’.

Deze unieke en interactieve training

  • geeft inzicht in jouw eigen gedragsstijl en communicatie
  • laat zien hoe anderen jouw manier van communiceren ontvangen en ervaren
  • leert je (nog) beter te communiceren met collega’s

Gevolgen

  • meer begrip voor elkaar
  • professionelere sfeer
  • efficiënter samenwerken

Een MapsTell training is zowel als workshop (kennismaken/teamuitje) als training met verdieping mogelijk. Voor de verdieping zijn diverse materialen beschikbaar zoals een PersonalMap en ‘Routebeschrijving’. De locatie is in overleg. Wil je meer weten of heb je behoefte aan advies? Ik beantwoord graag je vragen.

  • iDEAL