‘Mensen verbinden en kwaliteiten laten ontdekken’

Opbouwend feedback geven en ontvangen

‘Hé, wat zeg jij nou?!’

Feedback geven en ontvangen start met: aanspreken, uitspreken, afspreken.

Je spreekt naar elkaar uit dat je elkaar wil gaan aanspreken op gedrag, zowel in de vorm van een compliment als elkaar voorzien van opbouwende feedback. Ook maak je onderling afspraken hóe en wanneer je elkaar aanspreekt.

De ‘hoe’ wordt in deze training uitgelegd aan de hand van de Feedbackladder: Gedrag, Gevolg, Gevoel, Gewenst. Plenair oefen je met feedback geven vanuit de ik-vorm en leer je makkelijke en minder makkelijke feedback te geven op een kort en krachtige manier zonder aannames en vanuit een assertieve houding.

Nadat je dit getoetst hebt in een veilige omgeving zetten we de volgende stap: Met concrete voorbeelden uit de praktijk ontdek je welke communicatiepatronen er zijn. Zo is er bijvoorbeeld een ‘ouder-kind’ patroon dat gemakkelijk op de werkvloer kan ontstaan en kan leiden tot negatieve gevoelens. Je ontdekt hoe je dit patroon zelf kunt doorbreken waardoor de communicatie prettiger en effectiever wordt.

Wil je ontdekken in welke patronen je vastzit en hoe je beter en positiever kunt communiceren? Geef je dan op voor deze training.

Deze training wordt gegeven tot maximaal 8 deelnemers per groep. De locatie is in overleg. Wil je meer weten of heb je behoefte aan advies? Ik beantwoord graag je vragen.